ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Шаховски савез Београда

Среда, 14. јун 2023. године – Хуманитарна фондација „Хуманист“

Обавештење за бесплатне уџбенике 2023. године

Учионице у којима влада другачија атмосфера

Добитници признања часописа „Борба“

Светосавска награда

Добитник Светосавске награде – Вељко Брајковић, ученик 8. разреда,

Основна школа ,,Драгојло Дудић“, Београд

За укупна постигнућа у основној школи и успех на републичким и међународним такмичењима

Вељко је током школовања постигао изузетне резултате у области географије и технике и технологије, о чему сведоче бројна прва места на националним и међународним такмичењима. Освајач је првог места на Националној географској олимпијади; 1. и 2. места на републичком такмичењу из технике и технологије у шестом и седмом разреду; 1. и 2. места на окружном такмичењу из технике и технологије у шестом и седмом разреду, а освојио је и бронзану медаљу на Европској географској олимпијади. За Светосавску награду Вељко је предложен од стране Ученичког парламента Школе, што доказује да је Вељко и омиљен друг.

Школска слава Свети Сава

Упис ученика у први разред

Осигурање ученика

Пројекат „Спорт у школе“

Једина школа у Београду која је својим ученицима од 1. до 4. разреда обезбедила бесплатне тренинге.

Препоручене мере превенције COVID-19 у школама

Обавештење о одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа

Почетак школске 2022/2023. године

Представљање општине Звездара и најуспешнијих Звездараца

Happy TV, 20. 4. 2022.

„Из учионице у дигитални свет“

На конкурсу „Из учионице у дигитални свет“ учитељица Сандра Марковић је добила плакету за рад који је послала. Плакету је добила и наша школе на свечаној додели у хотелу Москва 08.04.2022. године.

„Гледамо Срцем“ – Удружење слепих и слабовидих особа и других социјалних група

Пројекат „Пролећна глумионица“

Јутарњи програм „Ново јутро“

Гост емисије „Ново јутро“ – Даниела Павић, директор школе

О Б А В Ш Т Е Њ Е

ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД У ШКОЛСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2022/2023. ГОДИНЕ

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2022/2023. годину обавити у времену од 01. априла 2022. до 31.маја 2022.

Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка у првом и другом разреду, до попуне три одељења (два у првом и један у другом разреду). 

Према члану 18. Закона о основама система образовања и васпитања (,,Сл.гласник. РС” бр. 88/2017, 27/2018 – др. закон, 10/2019, 6/2020 и 129/2021) у први разред се уписују деца рођена 2015. године и деца рођена до 29.02.2016. године.

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2016. године. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2022. године.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.

Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима школе. Родитељ може да изабере основну школу у коју ће да упише дете.

Упис у први разред школске 2022/23. године обављаће се електронским путем, преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs).

Упис ученика у први разред, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1.априла до 31.маја 2022. године. Истог дана који одаберете педагог или психолог ће извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику. Потврде о обављеном обавезном предшколском програму доставиће накнадно по добијанју из предшколске установе, приликом тестирања код педагога или психолога.

И лекарско уверење прибављају се по службеној дужности, електронским путем.

Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код лекара из приватне праксе, биће потребно да га родитељ или други законски заступник донесеу школу.

Молимо вас да у складу са тим приликом Електронског уписа заказујете термине за тестирање деце у понуђеним датумима по обављеним здравственим прегледима.

Уколико родитељ нема могућности да искаже заинтересованост за упис детета на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред који територијално припада школи, упис се обавља у школи.

Ради електронског уписа ученика, потребно је да родитељ има код себе личну карту и матични број детета.

Све додатне информације везане за упис ученика у први разред можете добити од особља школе на телефон 011/3047-099 сваким радним даном.

Све неопходне информације налазиће се на насловној страни сајта школе.

Директор школе
Даниела Павић

Nационалнa платформa за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом „Чувам те“

Поштовани родитељи и ученици,

Школски тим за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања позива вас да приступите националној платформи за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом „Чувам те“ коју је израдила Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

На овој платформи, ученици, родитељи и наставници могу пронаћи све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама. Посебно важан сегмент који се налази на платформи јесу онлајн обуке за ученике, родитеље и запослене у школи.

Приступ платформи могућ је преко линка https://cuvamte.gov.rs/

На платформи „Чувам те“ обуке се похађају онлајн, у било које време и са било ког уређаја. Обуке су интерактивне и прилагођене свакоме индивидуално.

Ученицима је тренутно доступна обука  „Шта можеш да урадиш ако имаш сазнање да твој друг или другарица трпе насиље?“. Кроз ову  обуку могу се упознати са тиме шта је насиље и како да га препознају. Овој обуци ученици могу приступити преко линка

https://cuvamte.gov.rs/obuke/onlajn-obuka-za-ucenike/

Родитељима су доступне следеће обуке:

1.“Шта родитељ треба да уради када има сазнања о насиљу у школи?“  – на овој обуци родитељи ће се упознати са основним процедурама које треба да примене уколико имају сазнање за насиље у школама. Осим процедура и законских обавеза, обука садржи примере и корисне савете за све родитеље.

2. „Како да помогнем детету да не буде мета вршњачког насиља?“- кроз ову обуку родитељи ће се упознати са корисним саветима које треба да примене како им дете не би постало мета насиља, али и конкретним корацима уколико имају сазнање за насиље у школи. 

Родитељи обукама могу приступити преко линка

https://cuvamte.gov.rs/obuke/onlajn-obuke-za-roditelje/

Сви имамо заједнички циљ, да изградимо безбедно и подстицајно окружење и да бисмо то постигли, неопходна је сарадња и ангажовање све три групе – деце, родитеља и запослених. Зато се надамо да ћете разумети важност овог позива.

ОПШТИНСКА ТАКМИЧЕЊА 2021/2022.

Почетак другог полугодишта

По одлуци Тима за школе од 20.01.2022. године дел.бр. 601-03-00033∕21∕2021-15, настава ће се реализовати на следећи начин:

Друго полугодиште почиње у понедељак 24.1.2022. године.

За ученике првог циклуса, од првог до четвртог разреда, настава ће се одвијати непосредно, а за  ученике другог циклуса, од петог до осмог разреда, настава ће се реализовати по комбинованом моделу.

Ученици од 1. до 4. разреда наставу похађају свакодневно.

Ученици од 5. до 8. разреда деле се у групе А и Б.

Група А наставу наредне недеље похађа у школи у понедељак и среду, а  у уторак и петак су на онлајн настави.

Група Б наредне недеље наставу у школи похађа у уторак и петак, а понедељак и среда су на онлајн настави.

А групу чине ученици прве половине одељења, а Б групу ученици друге половине одељења.

Часови трају 45 минута.

Обавештење о упису у први разред, школске 2022/2023. године, за ученике који територијално не припадају школи

На основу Закона о основном образовању и васпитању родитељ, односно старатељ дужан је да обезбеди да његово дете упише и редовно похађа школу. 

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање 6 и по, а највише 7 и по година.  Школа је дужна да упише свако дете са подручја школе.

Такође, школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним и кадровским могућностима школе. На основу Члана 55. Закона о основном образовању и васпитању, родитељ односно други законски заступник може да изабере школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис.  Школа је дужна да обавести родитеља, односно другог законског заступника о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30. априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са просторним, кадровским и финансијским могућностима школе. 

Потребно је најкасније до 1. фебруара 2022. године доставити школи захтев да сте изабрали нашу школу.   

Секретар школе

Славица Брајковић

Дечја Нова година

Новогодишњи хуманитарни базар

Пројекат „Загризи здраво“

Поезија

Наша ученица, Ивона Булатовић, освојила је треће место на градском такмичењу „47. Песничка сусретања деце и младих Београда“ са песмом „Све бих ја“. Ово је велики успех за Ивону и за нашу школу. Браво, Ивона.

Спорт

Наше одбојкашице, ученице 6. разреда, освојиле су друго место на општинском такмичењу. Све похвале и желимо им успех у наредним нивоима такмичења.