Екологија

Светски дан вода – 22. март

Уређење дворишта

Дан планете Земље

Продужени боравак

Еко квиз

Наша екипа је учествовала на Републичком такмичењу у Еко квизу и освојила 4. место. Честитамо ученицима Вељку Брајковићу, Николи Вујисићу, Соњи Брајковић и Петри Ђорђевић, као и наставници Драгани Планић која је припремала ученике.

Рециклажа лименки

Ученици одељења 4/1 су 22.3.2023. године у  пратњи учитељица Сандре Марковић и Јелене Смиљанић отишле до Булевара краља Александра 518а и рециклирали лименке које су у акцији школе сакупљене.

Сађење баштенског хибискуса

Ученици одељења 7/3 са својим разредним старешином су у дворишту школе засадили баштенски хибискус.

Да шуме буде више, да се лакше дише

Засади биљку

Дана 17.03.2023. године ученици Продузеног боравка су са учитељицама Миланком Гојковић и Јеленом Смиљанић имали радионицу где је сваки ученик засадио своју биљку. Сваки ученик има задатак да се брине о биљци коју је засадио.

Србија шуме

Дана 09.03.2023. године у нашој школи су представници ЈП „Србија шуме“ одржали предавање ученицима одељења 3/1  о шумама и њиховом значају. Касније су ученици заједно са учитељицом Емином Милошевић и Јеленом Смиљанић засадили три тује у дворишту школе које је ЈП „Србија шуме“ донирало школи.

Изложба рециклираних радова

31.3.2023. године у нашој школи је одржана изложба рециклираних радова које су ученици правили у току марта месеца. Комисија је одабрала најбоље радове који су награђени дипломама и медаљама. Најбољи радови ће бити изложени у холу школе у наредном периоду.

Рециклажа лименки

У току марта месеца ученици млађих разреда наше школе су се прикључили акцији скупљања лименки које се након скупљања односе на рециклажу.

Час – Заштита животне средине

Дана 04.11.2022. године, наставница географије Анкица Дмитровић и наставница биологије Драгана Планић, одржале су угледни час са ученицима 7. и 8. разреда на тему заштите животне средине.