Дечја недеља: 3 – 7. октобар 2022.

Школско првенство Београда у џудоу

Христина Тодоровић – освојено 2. место
Софија Банђур – освојено 3. место
Николина Банђур – освојено 3. место

Радионица „Здраво се хранимо“

Посета предшколаца одељењу IV/3

Ликовна радионица

Предшколци и одељење III/1

Огледни час НАРОДНЕ ЕПСКЕ ПЕСМЕ О КОСОВСКОМ БОЈУ

У среду, 13. 4. 2022. године, у одељењу 6-2,  одржан је ОГЛЕДНИ ЧАС  српског језика и књижевности и историје: НАРОДНЕ ЕПСКЕ ПЕСМЕ О КОСОВСКОМ БОЈУ,  који су реализовале Маја Рељић и Јелена Стојанов. Час је остварен  у оквиру пројектне наставе, па су ученици имали прилике  да прикажу  резултате   својих  пројектних задатака, а на крају часа реализован је квиз знања у вези са Косовским бојем и епским песмама. Велики број присутних наставника и директорка школе похвалили  су динамичност, креативност,  велику активност ученика и повезивање знања више предмета. Ученици су изразили задовољство учешћем у оваквом часу, истичући  да је час био забаван и поучан.  

https://youtube.com/shorts/vpAFj7lHtB8

https://youtube.com/shorts/WXz2KSQnjyI

https://youtube.com/shorts/wpvlKjDshfc

Наша Маша на међународном такмичењу

Ученица Маша Живановић I/2 је освојила медаље на међународном такмичењу „Пут до победе“. Честитамо, Машо!

Уредили смо школско двориште

Посета Народној скупштини и музеју Иве Андрића

Учитељица Сандра Марковић са одељењем III1 је посетила Скупштину Србије и музеј Иве Андрића 30.03.2022. године.

Час домаћинства у одељењу IV/3

Еколошка радионица

Ученици Продуженог боравка су посадили два стабла белог бора. Кроз еколошку радионицу смо истакли важност очувања шума и природе уопште.

Читајмо гласно

У школи је реализована акција ДШБС „Читајмо гласно“ поводом националног дана књиге 28.02.2022.године под слоганом „У читању је моћ и радост“. Учешће су узели нижи и виши разреди. Укупан број учесника 215.

Општинско такмичење у одбојци

Девојчице 6. разреда су освојиле друго место.

Честитке на постигнутом успеху и срећно у даљем такмичењу!

Општинско такмичење у фудбалу

Освојено прво место!

Честитке на постигнутом успеху и срећно у даљем такмичењу!

Школска слава Свети Сава

ДЕЧЈА БЕОГРАДСКА ЗИМА

Седамнаестог дана новогодишњег каравана под називом ДЕЧЈА БЕОГРАДСКА ЗИМА наступили су Леонтина са хором ОШ „Владислав Петровић Дис“ под диригентском палицом Биљане Јаблановић и дечја представа ,,Трапави Деда Мраз” . Концерт је одржан у нашој школи.

Учили смо о Јапану

Наставница енглеског језика која је 5 година живела у Токију, главном граду Јапана је 27.12.2021. била гошћа у III1 код учитељице Сандре Марковић. Милијана је ученицима причала о Јапану, традицији и обичајима. Ученици су научили да се поздрављају, захвале и броје на јапанском језику. Припремила им је два традиционална јапанска чаја.

Изложба – Историја језика

У циљу бољег схватања и учења једне граматичке области, Историје језика, ученици 8-2 и 8-3  добили су истраживачке задатке да прочитају, прикупе, разврстају и презентују пронађени материјал из ове области. Бавили су се Старим Словенима и почецима словенске писмености од глагољице преко Ћирила  и Методија, Саве Мркаља до  Вука Стефановића Караџића.Своје радове презентовали су на паноима ,а излагали на часу. Пошто су јако студиозно присупили овом задатку њихови радови су изложени у холу школе и могу се погледати у децембру и јануару.

Погледајте изложбу и подсетите се периода када су Стари Словени дошли на Балкан, зашта су заслужна браћа Ћирило и Методије, сетите се Вукових дела, његовог сакупљачког рада, рада на реформи језика и правописа, који су језици били у употреби од 12. века па све до данас, обновите којим дијалектом и наречјем говорите …

Ову  малу изложбу улепшао је  и кишобран колегинице Александре Видановић, ручно осликан са мотивима из Историје  језика.

Светлана Ђокић, професор српског језика и књижевности

Дан општине Звездара

Дечја недеља

Представа „Шта ћу бити кад порастем“
Писмо директору
Прављење музичких инструмената
Брзином до звезда
Пријем првака