ДЕЧЈА БЕОГРАДСКА ЗИМА

Седамнаестог дана новогодишњег каравана под називом ДЕЧЈА БЕОГРАДСКА ЗИМА наступили су Леонтина са хором ОШ „Владислав Петровић Дис“ под диригентском палицом Биљане Јаблановић и дечја представа ,,Трапави Деда Мраз” . Концерт је одржан у нашој школи.

Учили смо о Јапану

Наставница енглеског језика која је 5 година живела у Токију, главном граду Јапана је 27.12.2021. била гошћа у III1 код учитељице Сандре Марковић. Милијана је ученицима причала о Јапану, традицији и обичајима. Ученици су научили да се поздрављају, захвале и броје на јапанском језику. Припремила им је два традиционална јапанска чаја.

Изложба – Историја језика

У циљу бољег схватања и учења једне граматичке области, Историје језика, ученици 8-2 и 8-3  добили су истраживачке задатке да прочитају, прикупе, разврстају и презентују пронађени материјал из ове области. Бавили су се Старим Словенима и почецима словенске писмености од глагољице преко Ћирила  и Методија, Саве Мркаља до  Вука Стефановића Караџића.Своје радове презентовали су на паноима ,а излагали на часу. Пошто су јако студиозно присупили овом задатку њихови радови су изложени у холу школе и могу се погледати у децембру и јануару.

Погледајте изложбу и подсетите се периода када су Стари Словени дошли на Балкан, зашта су заслужна браћа Ћирило и Методије, сетите се Вукових дела, његовог сакупљачког рада, рада на реформи језика и правописа, који су језици били у употреби од 12. века па све до данас, обновите којим дијалектом и наречјем говорите …

Ову  малу изложбу улепшао је  и кишобран колегинице Александре Видановић, ручно осликан са мотивима из Историје  језика.

Светлана Ђокић, професор српског језика и књижевности

Дан општине Звездара

Дечја недеља

Представа „Шта ћу бити кад порастем“
Писмо директору
Прављење музичких инструмената
Брзином до звезда
Пријем првака