ПРИЈАВА ЗА УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА е-УПРАВА

Упис деце у први разред родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије вршиће електронским путем од 20. марта до 31. маја 2023. године преко Портала е-Управа покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у школи.

Да би извршили упис и заказали термин за тестирање детета, потребно је да:

·       Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном Порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs (упутство у прилогу);

·       Након успешне регистрације потребно је да се пријавите на Портал еУправа;

·       Из менија одаберите Услуге → Образовање → е-Заказивање термина за упис, где можете прочитати детаљан опис те услуге;

·       Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис одаберите опцију Подношење пријаве, изаберите школу у којој желите да закажете термин за тестирање и упис детета и одаберите термин;

·       Након ваше еПријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – подаци из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, подаци о обављеном здравственом прегледу и подаци о похађању програма предшколског васпитања и образовања.

·       Изузетно, уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да Потврду о спремности детета за упис у први разред родитељи донесу у школу.

·       Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

·       Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се секретару школе сваког радног дана од  8-14.00 часова на тел: 011/2882-460 или контакт центру Министарства просвете на 011/73-505-57 који је доступан током трајања уписа у основне школе.

Драги наши будући ПРВАЦИ и родитељи,

ДОБРОДОШЛИ у Основну школу ’’Драгојло Дудић’’!

СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА !

Директор школе

Даниела Павић

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е