Школска 2019/2020. година

Моја учионица/читаоница               

У жељи да промовише читање и утиче на читалачке навике код  наших ученика, Снежана Лукић је у оквиру литерарне секције покренула мотивационо такмичење у читању и илустровању прочитаног.  Резултати су после првог полугодиста значајни!

Наш Страхиња је најбољи хокејашки голман. Честитамо, Страхиња!

Страхиња Милановић V/3

Израда новогодишњих украса

Заједничка радионица деце и родитеља одељења I/3 на изради новогодишњих украса.

Пројектна настава одељења II/3

Презентација пројекта „Јесењи кутак“

Најраспеваније одељење

Школско такмичење Најраспеваније одељење одржано је 20.11.2019. године. Учествовали су ученици 3/2, 4/1 и 4/3 одељења. На општинско такмичење пласирали су се ученици 3/2 одељења.

Општинско такмичење у фудбалу

Похваљују се ученице седмог и осмог разреда које су освојиле треће место на општинском такмичењу у фудбалу.

Првенство општине Звездара у атлетици

На Сајму књига

Улепшавање школског дворишта

Ученици 6/2 одељења и ученици 5. разреда почели су да исцртавају полигон на школском дворишту, дарујући млађим другарима једно лепо место за играње током одмора. Хвала вам!

РАДИОНИЦА „КАКО ГРАДИМО СУТРА“

Шта чини зелену кућу и многа друга питања постављају се у доба све уочљивијих климатских промена које постављају нове изазове за будуће генерације.

Тим поводом, 14.10.2019. године гости наше школе били су чланови Савета зелене градње Србије – студенти Архитектонског факултета и изршна директорка Савета Зелене градње Србије – Драгана Корица.         

Они су у одељењу 3/3 кроз интерактивно предавање и практичне задатке упознали децу са основним принципима зелене, одрживе градње који нас уче да водимо рачуна о животној средини, здрављу и нашој планети.    

У практичном делу ученици су имали прилику да на основу стечених информација  и унапред припремљеног материјала сами понуде своје виђење зелене градње. Креативним радом на изради макета деца су дала одговор на питање – Како градимо сутра?

ПОСЕТА БИБЛИОТЕЦИ „ЈЕФИМИЈА“

Ученици 3/3 посетили су библиотеку „Јефимија”. Библиотекарка Јелена Спајић одржала је са децом радионицу „Креативна читаоница”. Ученици су од библиотеке „Јефимија” добили на поклон интересантне књиге као резултат успешне, дугогодишње сарадње.

Смотра полетараца – Бео зоо врт

Светски дан здраве хране

У оквиру Светског дана здраве хране, 16.октобра 2019.године, у одељењу 3/3, Линина мама Илена одржала је предавање на тему ,,Пирамида правилне исхране“.                              

Ученици су се упознали са принципима здраве исхране, а потом су у практичном делу правили пирамиду исхране.

Ова радионица је имала за циљ развијање свести код ученика о значају здраве исхране у свакодневном животу као и о последицама неправилне исхране.

“Живи здраво, храни се здраво” је порука коју су послали ученици другог разреда. Они су правећи воћну салату обележили Светски дан здраве хране, 16. октобар.

Ученици првог разреда су Дан здраве хране обележили тако што су за ужину донели воће и поврће и певали песму „Поврћијада“ Љубивоја Ршумовића.

Турнир из хемије

У понедељак 14.10.2019.године пет ученика осмог разреда били су гости у ОШ „Јован Дучић“ на Новом Београду. Одржавао се турнир из хемије и учесници су били ученици три основне школе. Ученици су имали прилику да се подсете градива из седмог разреда и особина елемената периодног система кроз низ едукативних и забавних игара. Користили су и кахут и квизлет. Иако је првобитно замишљено као турнир, сви ученици су показали сјајно знање и били прогласени победницима! Сјајно искуство и сарадња са другим школама.

Дечја недеља

11.10.2019.

9.10.2019.

У Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ у оквиру Дечје недеље, 9. октобра је одржана интерактивна музичка радионица, којој је присуствовало неколико наших ученика са учитељицом Емином Милошевић.

8.10.2019.

„Чајанка у част Мендељева“

У четвртак, 03.10.2019. године, пет ученика осмог разреда са наставницом Душицом Илић и директорком школе Даниелом Павић, били су гости у ОШ „Младост“ на Новом Београду. Тамо се одржавала манифестација „Чајанка у част Мендељева“ поводом обележавања 150 година од појаве Периодног система елемената. Наши ученици су на посебном штанду приказали на који начин је рађена корелација хемије и енглеског језика кроз обраду песме „All about the base, NO ACID”.

Саобраћајни активизам

На стадиону ЈНА

Презентација џудо клуба „Трудбеник“