Школска 2017/2018. година

   

Рекреативна настава ученика II разреда

Сокобања, 4 – 11. мај 2018. године

 

ПОЗОРИШНЕ ИГРЕ ДЕЦЕ ЗВЕЗДАРЕ

У  четвртак, 10. маја 2018. године  у организацији Пријатеља деце Звездаре организовано је  Општинско такмичење у драмском стваралаштву на сцени позоришта „Пан театар“.

Одељење 4/1 је учествовало на овом такмичењу представом  „Пепељуга“ и освојило  II место на такмичењу. Ученице Нина Полић и Кристина Ивковић (старија и млађа сестра)  освојиле  су награду за најбољу женску улогу, а награду за адаптацију текста добила је Миланка Гојковић.

Мало другачија прича о Пепељуги, њеним сестрама, дедици, принцу и краљу који жели унучиће, обогаћена адекватном музиком и сценским ефектима оставила је утисак на жири и гледаоце.

Уз велику и драгоцену помоћ родитеља који су се ангажовали да помогну око сценографије, костима и превоза реквизита  представа је могла да заблиста у пуном сјају. Овом приликом желимо да им се захвалимо на помоћи и подршци.

Очекујте ускоро да и ви погледате ову представу и осетите магију наше приче.

 

Посета фабрике Соко Штарк

Дана 3.5.2018. ученици IV/2 одељења посетили су фабрику Соко Штарк. Деца организованим превозом од стране родитеља долазе до Соко Штарка, где их дочекује маскота и особље Соко Штарка.

Прво смо се сликали са маскотом (групна фотографија). Припремили смо се за обилазак производње облачењем заштитних одела и стављањем заштитних капа. Ради ефикасности самог обиласка деца се деле у две групе и наизменично одлазе у Производњу и Истраживање и Развој. Прва група деце одлази у Производњу где их преузима Технолог производње и крећу у обилазак производње у пратњи учитељице Јелице Јокић и особља Соко Штарка. За то време друга група одлази у Истраживање и развој где их преузима Инжењер развоја у пратњи наставнице Емине Пештанац. Ту су упознати са радом тог дела фабрике кроз интерактивне игре, дегустације неких нових укуса, квизове.

На крају је децу поново дочекала маскота која им је поделила поклоне (слаткише и групну фотографије које су стављене у рам). Фабрика Соко Штарк нам је омогућила да теоријска знања о производним делатностима практично доживимо и учествујемо у истим.

У име ученика IV/2 одељења и њихових наставница Јелице Јокић и Емине Пештанац из ОШ „Драгојло Дудић“, велико ХВАЛА особљу фабрике Соко Штарк.

 

Час Познавања природе и друштва у одељењу IV/1

У времену технологије, учимо и истражујемо и о нашој прошлости. Час Познавања природе и друштва је овако изгледао у одељењу IV/1, 24.04.2018. године. Деца су, уз много експоната и пропратног материјала, кроз истраживање, научила о прошлости и неговању традиције свог народа. Настављамо традицију.

 

Песетили су нас наши мали другари предшколци

Ученици 4/1 и 4/3 одељења на заједничком дружењу са нашим будућим првацима!

ДРАГИ НАШИ ПРЕДШКОЛЦИ ДОБРО СТЕ НАМ ДОШЛИ И ВИДИМО СЕ У СЕПТЕМБРУ!

 

Гледали смо представу „Пардон, бонтон„

 У петак, 09. 03.2018. године, у Дечјем културном центру, гледали смо представу „Пардон, бонтон“. Прича говори о пријатељству, лепом понашању, ненасиљу, опасностима на интернету, зависности од игрица и заштити природе и околине.

Представа је била занимљива и веома поучна.

 

Часопис „Шапат срца“ – одељење 4/1